Składniki: 500 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami 200 g grzybów np. pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 1 cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 50 g boczku pokrojonego w kostkę 250 ml bulionu drobiowego 250 ml śmietanki 36% 100 g sera żółtego, startego na tarce sól i pieprz Przygotowanie: Do osolonego wrzątku wrzuć fasolkę i gotuj przez 5 minut, po czym odcedź i przełóż do naczynia żaroodpornego. cloves of garlic, chopped 50 g bacon, chopped 250 ml chicken stock 250 ml of double cream 100 g of cheese, grated salt and pepper Preparation: Cook beans in the boilng salted water for 5 minutes, then dtrain and transfer into abaking dish.. English version Green bean mushroom and cheese bake (4 servings) Ingredients: 500 g of green or yellow beans, trimmed 200 g of mushrooms, cut into quarters 200 g of mushrooms, cut into quarters 1 onion, diced 2 Szczególnie w wersji gotowanej na parze, z bułką tartą czy tak jak w przepisie poniżej, w wersji zapiekanej. Po chwili wlej śmietankę i gotuj całość przez około 10 minut po czym przelej zawartość patelni do naczynia żaroodpornego z fasolką. Fasolka szparagowa pojawiła się w końcu na straganach, aż wstyd byłoby nie korzystać z tych dobroci. Add mushrooms, season with salt and pepper and cook for 3-4 minutes stirring occasionally. W moim domu wszyscy na szczęście ją uwielbiają więc są teraz bardzo częstym dodatkiem dań głównych. Dzisiaj proponuję fasolkę szparagową zapiekaną z grzybami w sosie śmietanowym, pod warstewką sera. Tutaj znajdziesz wiele przepysznych inspiracji z fasolką szparagową w roli głównej, wszystkie przepyszne!