To przepis z mojego dzieciństwa, kiedy w sklepach nie było tyle słodyczy co teraz i blok czekoladowy wykonany z mleka z proszku i kakao był bardzo popularnym i dostępnym słodyczem. Blok czekoladowy z piernikami 400 g mleka w proszku 1/2 szklanki cukru kostka masła 1/2 szklanki wody 4 łyżki kakao 8 pierników ( ja miałam serduszka Kopernika) 5 biszkoptów Keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Na osłodę tego faktu mam dziś przepis na blok czekoladowy z piernikami i herbatnikami. Do garnka włożyć masło i cukier, wlać wodę - wstawić na ogień i mieszając od czasu do czasu czekać aż składniki się rozpuszczą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/09/blok-czekoladowy-z-piernikami.html