Składniki 1/2 szklanki czubatej mąki gryczanej ½ czubata szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki konopnej (opcjonalnie) 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej 2 kopiaste łyżeczka kakao 2 łyżki wiórek kokosowych 1 średnia cukinia (nie obierać, dokładnie umyć) 1 mała marchewka 1 dojrzały banan 2/3 szklanki mleka 1 łyżka syropu klonowego kilka posiekanych daktyli (ok. 8) migdały i nerkowce (posiekane, dowolna ilość) 3 duże kostki gorzkiej czekolady (posiekana, tu: 99%) Od tej pory, jedne z moich ulubionych babeczek – czekoladowe muffiny cukiniowo-marchewkowe z borówkami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://flymetothespoon.com/pl/czekoladowe-muffiny-cukiniowo-marchewkowe-borowkami/