Muffiny marchewkowe z kremem sernikowym Na muffiny 1 ¼ szkl mąki pszennej pełnoziarnistej ¼ szkl mąki konopnej (można zastąpić mąką pełnoziarnistą) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3-4 marchewki (2 szkl tartej) Po 1 łyżeczce: tartego imbiru, cynamonu, kardamonu ¾ szkl oleju 3 jaja 1 duży banan, dojrzały i rozgnieciony 6 łyżeczek orzechów włoskich, posiekanych 1 łyżka miodu (opcjonalnie) Możecie oczywiście przyozdobić je po swojemu – w wersji bardziej zimowej np. posypać cynamonem zamiast tartej skórki z cytryny. Na krem 135 gr twarożka śmietankowego (ja użyłam Łaciate) 1 łyżka erytrolu 50 gr miękkiego masła Tarką starłam paseczek z marchwi – tworzą marchewkowy makaron, którym to obwinęłam orzeszek włoski i wetknęłam do kremu. Muffiny marchewkowe z kremem sernikowym.