Składniki: Ciasto na naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Farsz: 1 podwójna pierś z kurczaka (około 0,5 kg) 700 g kurek 1 cebula 4 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% 6 łyżek tartego parmezanu 2 łyżki tymianku sól, pieprz ziołowy 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 1/2 pęczka natki pietruszki 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Farsz: 1 podwójna pierś z kurczaka (około 0,5 kg) 700 g kurek 1 cebula 4 ząbki czosnku 200 g śmietany 18% 6 łyżek tartego parmezanu 2 łyżki tymianku sól, pieprz ziołowy 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 1/2 pęczka natki pietruszki Gdy kurczak się zarumieni odkładamy go na talerz a na patelni po jego smażeniu roztapiamy masło i wrzucamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Farsz: Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, oprószamy tymiankiem, solą i pieprzem. Na naleśniki nakładamy gorący farsz i zawijamy w rulony lub w trójkąty. Smażymy cienkie naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Smażymy do momentu aż woda z patelni w większości odparuje.