FIOLETOWA PANIENKA

Magdalena
Desery
12.09.2018 15:30
FIOLETOWA PANIENKA

Oprócz tego, że smakuje wyśmienicie to również ładnie się prezentuje i na pewno posmakuje każdemu, nie tylko amatorom słodyczy 😉 - paczka podłużnych biszkoptów - 450 g jagód mrożonych lub świeżych - 400 g jogurtu typu greckiego - szklanka śmietanki 36 % - 3-4 łyżki cukru pudru - 5 łyżeczek żelatyny - 2 galaretki cytrynowe Jagody myjemy i suszymy, a gdy mamy mrożone to odmrażamy ok. 250-300 g. Następnie blendujemy ok. 250-300 g jagód na gładką masę i miksujemy je z jogurtem greckim oraz cukrem pudrem. Następnie blendujemy ok. 250-300 g jagód na gładką masę i miksujemy je z jogurtem greckim oraz cukrem pudrem. Na końcu ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno i delikatnie, za pomocą łyżki, mieszamy z masą jagodową. Na końcu ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno i delikatnie, za pomocą łyżki, mieszamy z masą jagodową. Oprócz tego, że smakuje wyśmienicie to również ładnie się prezentuje i na pewno posmakuje każdemu, nie tylko amatorom słodyczy Puszysta masa jagodowa na biszkoptach z jagodową galaretką na wierzchu. Niewymagające czasu i wielu składników ciasto pasuje zarówno jako niedzielny deser jak i na przyjęcie np. w formie tortu. Niewymagające czasu i wielu składników ciasto pasuje zarówno jako niedzielny deser jak i na przyjęcie np. w formie tortu. Formę do ciasta lub tortownicę wykładamy biszkoptami, a następnie wylewamy na nie gotową masę. Formę do ciasta lub tortownicę wykładamy biszkoptami, a następnie wylewamy na nie gotową masę. Zagotowujemy ok. 500 ml wody i w gorącej wodzie rozpuszczamy 2 galaretki cytrynowe. Zagotowujemy ok. 500 ml wody i w gorącej wodzie rozpuszczamy 2 galaretki cytrynowe. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na stężałą masę jagodową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/09/fioletowa-panienka.html