Rolada z indyka i cukinii

Obiad
02.06.2019 10:12
Rolada z indyka i cukinii

Składniki: 1 filet z indyka (około 900 g) 100 g szynki długo dojrzewającej (np. serrano) 2 łyżki oliwy (np. olej po suszonych pomidorach) sól, pieprz Nadzienie: 1 średnia cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 30 g sera grana padano 50 g sera feta 40 g tartego sera mozzarella 1 łyżka tymianku 1 pęczek natki pietruszki 4 łyżki oliwy (np. olej po suszonych pomidorach) sól, pieprz Na jego środkową część nakładamy farsz z cukinii, a na jego wierzchu układamy wiórki lub cienkie plastry sera grana padano, pokruszoną fetę a na koniec posypujemy tartą mozzarellą. Sposób wykonania: Umyte i osuszone mięso układamy na desce do krojenia i nacinamy w połowie jego wysokości (nie przekrawamy go całkowicie), tak aby po rozłożeniu górnej i dolnej części otrzymać prostokąt. Podsmażamy około 2-3 minut i dodajemy startą na dużych oczkach cukinię (przed starciem nie obieramy jej ze skórki). Dodajemy sól i pieprz i smażymy przez kolejne 5 minut, do momentu aż sok z cukinii odparuje. Przygotowanie nadzienia: Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno poszatkowaną cebulę, czosnek oraz tymianek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/06/rolada-z-indyka-i-cukinii.html