Kiszone pomidory

Monika
Przetwory
11.09.2018 20:56
Kiszone pomidory

składniki: dojrzałe twarde pomidory do każdego słoika o pojemności 1 litr: 2 liście chrzanu, 2-3 zabki czosnku, gałązka kopru z nasionami, kawałek korzenia chrzanu zalewa 1 litr zimnej przefiltrowanej wody 2 płaskie łyżki soli kamiennej Smak mnie nie zaskoczył bo było podobnie jak z kiszoną rzodkiewką, smakowały po prostu jak kiszone ogórki. Niestety pomidory podczas kiszenia robią się ciapkowate i ich konsystencja nie przypadała nam do gustu bo jednak wolimy chrupać. Jednak pomimo swojej konsystencji kiszone pomidory maja wielu zwolenników. Na wierzchu pomidory przykryć drugim liściem chrzanu. Wszyscy kiszą pomidory więc zakisiłam i ja, na spróbowanie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/09/kiszone-pomidory.html