Ryżowe naleśniki z owocami

Magdalena
Śniadania
11.09.2018 17:56
Ryżowe naleśniki z owocami

Polecam ten i inne produkty Składniki: (na 4-5 sztuk w zależności od wielkości patelni) - 2 jajka klasy M - 2 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) - 1/2 szklanki wody (u mnie lekko gazowana) - 3 łyżki mąki ryżowej – użyłam Incola - ulubione owoce – u mnie banany, morele - trzcinowy cukier puder do oprószenia naleśników - odrobina oleju – u mnie kokosowy Woj-len Przygotowanie: Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy wodę, budyń (proszek) i mąkę ryżową. Naleśniki smażymy na małym ogniu z obu stron (, gdy pojawią się bąbelki przewracamy naleśnik na drugą stroną). Dziś przychodzę do Was z pysznym i naprawdę prostym przepisem na naleśniki na mące ryżowej. Wylewamy porcję ciasta na lekko natłuszczoną patelnię (ja przeważnie nalewam odrobinę oleju kokosowego wyłącznie przed smażeniem pierwszego naleśnika). Ryżowe naleśniki najczęściej jemy z owocami i oprószone cukrem pudrem. U mnie pocięte w plasterki banany lub drobno pokrojone morele. Ja takie naleśniki najczęściej przygotowuję w ramach śniadania lub lekkiego obiadu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/ryzowe-nalesniki-z-owocami/