▪ 65 g mąki gryczanej ▪ 65 g mąki ryżowej ▪ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ 3 łyżki kakao ciemnego ▪ 4 łyżki oleju ▪ dosłodzić wedle uznania Przygotowanie: 1. Banany rozdrabniamy na papkę, mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao, orzechy siekamy na mniejsze kawałki. Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 16) 107 kcal B 3 g W 12 g T 5 g Składniki: ▪ 4 banany ▪ 2 jaja ▪ 70 g orzechów (u mnie nerkowce) Na koniec polecam ciasto posypać cukrem pudrem (u mnie zmielonym słodzikiem) i wstawić do lodówki, aby się schłodziło, dzięki temu będzie smaczniejsze i na upały w sam raz. Tak jak widać na zdjęciach, ciasto nie wyszło mega wysokie, właśnie ze względu na rodzaj mąki, która jest dość ciężka. Jeśli chodzi o rodzaj mąki, ja tym razem postawiłam na wersję bez glutenu i dałam mąkę gryczaną oraz ryżową. Ciasto bananowe z orzechami (bez glutenu) Mocno bananowe ciacho z chrupiącymi kawałkami orzechów i czekoladą. Jednak spokojnie, na pewno nie wyjdzie Wam placek, a coś na rodzaj brownie.