Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 40 min. 5 from 2 votes Pstrąg pieczony z koperkiem, czosnkiem i cytryną Potrzebne składniki 2 spore pstrągi 1/2 pęczka koperku 1 cytryna 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól (pieprz) Skrawamy resztę masła na wierzch ryb, układamy pokrojoną w plasterki resztę cytryny, wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy 20-25 min. Wspaniały pstrąg pieczony z koprem, czosnkiem i cytryną - palce lizać i to dosłownie bo jakoś z ości trzeba to obrać i mam w nosie jedzenie tego widelcem. Do środka każdego pstrąga, napychamy ile wlezie, pokrojoną w plasterki ćwiartkę cytryny, koperek, pokrojony ząbek czosnku i połowę łyżeczki masła. Sposób wykonania Pstrągi myjemy, oczyszczamy i nacieramy solą i pieprzem, od środka i na zewnątrz.