Składniki mięso z kurczaka ugotowanego w rosole 2 łyżki masła klarowanego 1 puszka pomidorów 2 łyżki ketchupu 1 puszka groszku konserwowego bulion mięsny 1 duża cebula 2 średnie marchewki 200 ml śmietany słodkiej koperek sól pieprz papryka słodka papryka ostra Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę drobno pokrojoną, ale nie rumienić. Pomidory z puszki zmiksować, dodać ketchup wymieszać i wlać do mięsa, groszek odcedzić na sicie i wsypać do potrawki. Dodać mięso oddzielone od kości i podzielone na mniejsze kawałki, zalać bulionem i dusić do miękkości marchewki. Podawałam już kilka sposobów na wykorzystanie kurczaka z rosołu Kotlety , krokiety czy zapiekanka .
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/02/potrawka-z-kurczaka.html