Składniki: 160 g cukru 260 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 100 g całych migdałów łyżka likieru migdałowego skórka otarta z cytryny lub pomarańczy jajko + białko 30 g miękkiego masła szczypta soli Cantucci Toskańskie kruche ciasteczka Cantucci (zwane również Cantuccini) z całymi migdałami, pieczone dwa razy dzięki czemu są bardzo chrupiące i można je przechowywać przez kilka tygodni w szczelnym pojemniku. - Na końcu wmieszać w ciasto migdały i uformować z niego dwa wałki, które ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. żółtko - do posmarowania 30 g miękkiego masła szczypta soli żółtko - do posmarowania - Piekarnik nastawić na 200 stopni C. - Po tym czasie wyjąć, poczekać aż przestygną i pokroić lekko po przekątnej na plastry o grubości 1 cm.