Opadające ciasto czekoladowe z kremem i owocami (bezglutenowe)

Katarzyna
Ciasta
06.09.2018 11:09
Opadające ciasto czekoladowe z kremem i owocami (bezglutenowe)

Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm: 200 g gorzkiej czekolady 90 g masła 4 jajka - oddzielnie żółtka i białka łyżka kakao 90 g cukru na krem: 150 g śmietany kremówki 170 g sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: truskawki, maliny, borówki itp. Po upieczeniu środek ciasta opada i tworzy idealne miejsce na krem z serka mascarpone i śmietanki oraz ulubione owoce lata. Ubić na puszystą masę i wyłożyć na zapadnięty wierzch ciasta. Opadające ciasto czekoladowe z kremem i owocami Wilgotne i puszyste mocno czekoladowe ciasto bez glutenu i proszku do pieczenia. - Masę przełożyć do formy, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut. - Białka ubić na pianę, pod koniec dodając cukier. Na końcu dodać ulubione owoce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/07/opadajace-ciasto-czekoladowe-z-kremem-i.html