Ciasto marchewkowe (bezglutenowe)

Katarzyna
Ciasta
07.11.2017 17:38
Ciasto marchewkowe (bezglutenowe)

Składniki: 200 g startej na małych oczkach marchwi 100 g mąki gryczanej 90 g brązowego cukru 80 ml oleju/oliwy 30 g orzechów włoskich 30 g wiórków kokosowych 2 jajka łyżeczka cynamonu łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli polewa: 100 g kremowego serka philadelphia 2 łyżki masła 1/2 szklanki cukru pudru trzcinowego dodatkowo: garść orzechów włoskich - Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. - Wszystkie składniki na polewę umieścić w mikserze i utrzeć na gładką masę. Dodać suche składniki: mąkę gryczaną, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wyłożyć ją na wierzch ciasta i wyrównać. - Orzechy włoskie grubo posiekać i posypać nimi wierzch ciasta. Ciasto marchewkowe (bezglutenowe) Aromatyczne ciasto marchewkowe z mąką gryczaną (bez glutenu).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2014/11/ciasto-marchewkowe-bezglutenowe.html