Bardzo proste w wykonaniu poduszeczki z ciasta francuskiego ze śliwkami dla opornych, czyli osób, którym w kuchni najlepiej wychodzi przygotowanie herbaty z torebki, a szczytem kulinarnych dokonań jest usmażenie jajecznicy. Właśnie dla tej osoby moja starsza córka, która nie jest mistrzynią kuchni (w przeciwieństwie do młodszej), postanowiła się poświęcić i upiec ciasteczka, mimo braku talentu cukierniczego – jak sama twierdzi. Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego ze śliwkami, przyprawione szczyptą miłości, świetnie się nadają jako dodatek do popołudniowej herbatki i ploteczek. Jak obiecałam, dzisiaj ciasteczka ze śliwkami z szabru, jak to opisał Karol z kosapopatelni.pl. - Do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni włóż blachę na 15-20 min Gotowe Porcja na 4 osoby Lista zakupów: - 0,5-0,7 kg śliwek - 1 rulon ciasta francuskiego - 1 szklanka cukru brązowego lub białego - 1 jajko Przygotowanie: Z większości zrobiłyśmy dżemy, ale część przeznaczyłyśmy na ciasta i ciastka. Opowiadałam Wam w poniedziałek jak trafiłyśmy do opuszczonego sadu i przywiozłyśmy z niego do domu tony owoców.