Całkowity czas15 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE) 150 g makaronu 100 g szpinaku 2 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki 1 opakowanie mozzarelli 150 g fety masło opcjonalnie: pomidory suszone, pestki słonecznika, gałka muszkatołowa INSTRUKCJA Makaron ze szpinakiem przygotowuje się praktycznie w kilka minut – najdłużej z tego wszystkiego trwa gotowanie samego makaronu. Połączenie masła, czosnku, szpinaku, słonej fety i rozpływającej się w ustach mozzarelli to po prostu bajka. Jako że jestem ogromną miłośniczką fety, bardzo często pojawia się ona w moich przepisach. Makaron ze szpinakiem, serem feta i mozzarellą to bardzo pyszny i kolorowy obiad do zrobienia w 20 minut. 🙂 A jeśli użyjecie fety już pokrojonej w kostkę, zajmie Wam to jeszcze mniej czasu. Danie bardzo dobrze smakuje również z cukinią zamiast makaronu, także zachęcam do eksperymentów.