Makaron z indykiem, sosem pomidorowym i szparagami

Natalia
Fit
16.05.2019 16:59
Makaron z indykiem, sosem pomidorowym i szparagami

Składniki (2 porcje): 1 mała cebula 1 ząbek czosnku ok. 400 g filetu z piersi indyka 500 g świeżych pomidorów 2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta ostrej papryki bazylia, oregano sól, pieprz 150 g ulubionego makaronu pęczek szparagów parmezan lub inny ser Wykonanie: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, wykroić szypułki, pokroić na kawałki. Indyka pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni z niewielką ilością oleju. Sezon na szparagi w pełni, więc dziś mam dla was pomysł na bardzo prosty, lekki i smaczny obiad. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć czosnek z cebulą na złoty kolor. Następnie dodać usmażonego indyka oraz przyprawy i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieję. Następnie przygotować ulubionym sposobem - można je zgrillować, usmażyć na patelni, upiec lub ugotować. Sos polecam zrobić z użyciem świeżych pomidorów, najlepiej malinowych, wtedy danie będzie jeszcze bardziej wiosenne i smaczniejsze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2019/05/makaron-z-indykiem-sosem-pomidorowym-i.html