Zupa kalafiorowa z mini klopsikami

Zupy

16.01.2018 22:44

Zupa kalafiorowa z mini klopsikami

Składniki na 6 porcji: – 1 główka kalafiora – 250g marchewki – 450g ziemniaków – 1 duża cebula – 1/2 pęczka pietruszki – 1/2 pęczka kolendry – 1 łyżka oregano – sól, pieprz i papryka słodka wg smaku – 3 łyżki oleju rzepakowego – 2,5l bulionu mięsnego lub warzywnego. Dodać ziemniaki pokrojone w średnią kostkę, smażyć przez około 5 minut, dodać marchewkę, pokrojoną w plasterki i kalafior rozebrany na kwiatki, smażyć przez kolejne 5 minut. Zmniejszyć ogień, dodać klopsiki, drobno posiekane kolendrę i pietruszkę, oregano i przyprawy i gotować na małym ogniu przez około 12-15 minut. Chcę podzielić się z Wami przepisem na zupę kalafiorową z mini klopsikami po mojemu:) W dużym garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/zupa-kalafiorowa-z-mini-klopsikami/