Karkówka po karkonosku

Karol

Obiad

16.08.2018 11:20

Karkówka po karkonosku

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Karkówka po karkonosku wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1300 g karkówki 2 średnie pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku 5-6 grzybów suszonych 4 śliwki suszone bez pestek 4 łyżki oleju 400 ml wody 2 łyżki przyprawy do mięs najlepiej własnej produkcji 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Do naczynia do gotowania na parze wlewamy wodę i namoczone grzyby wraz ze śliwkami i wodą w której się moczyły wsypujemy cukier i pokrojone warzywa. Polewamy olejem i wkładamy do miski z pokrywką następnie wstawiamy na noc do lodówki. Jeżeli z dolnej części płyn odparował uzupełniamy wodą oraz sprawdzamy czy karkówka jest miękka. W pysznym aksamitnym sosie, delikatne, gotowane na parze mięso. Grzyby i śliwki myjemy wkładamy do miseczki, zalewamy zimną wodą i moczymy również przez noc. Całość zagotowujemy, następnie nakładamy drugą część garnka z otworami, umieszczamy karkówkę i polewamy resztą marynaty.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/karkowka-po-karkonosku/