Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą

Kasia
Obiad
15.08.2018 13:34
Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą

Przepisy z użyciem krewetek: Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Risotto z krewetkami i cukinią Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Podajemy z ryżem lub pieczywem - masełko z oliwą także jest smaczne, nie wylewajcie go tylko dodajcie do ryżu lub umoczcie w nim pieczywo. Jak wiecie, bardzo lubię dania z krewetkami, dlatego też zachęcam Was do odwiedzenia innych smacznych przepisów z ich użyciem. Składniki - opakowanie mrożonych, oczyszczonych krewetek - 4 ząbki czosnku - papryczka chili - lub dwie jeżeli lubimy bardziej pikantne dania - 3 łyżki masła - 3 łyżki oliwy - garść kolendry - sól i pieprz Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą to bardzo szybkie i proste danie dla każdego. Jeżeli chcecie, aby danie było bardzo ostre, nie pozbywajcie się z papryczki nasion.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniabazylii.pl/2018/08/krewetki-z-czosnkiem-chili-i-kolendra/