Wakacyjna wędlina ze słoika

Śniadania
11.08.2018 9:12
Wakacyjna wędlina ze słoika

Potrzebujemy: - kg mięsa (użyłam mieszanego, czyli karkówka, kurczak, łopatka) - 3 łyżeczki soli peklowanej - pieprz - trochę kminku (nie za dużo, bo jest mocny i potem rodzina kręci nosem😉) - kilka ząbków czosnku Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, a następnie nacieramy przyprawami. Sposób w jaki jest przygotowana pozwala na długie jej przechowywanie w chłodnym miejscu. Zostawiamy potem by mięso wystygło w garnku, a potem wkładamy do lodówki. Moja wędlina jednak nie wytrzymała, bo... ją zjedliśmy z wielkim apetytem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2018/08/wakacyjna-wedlina-ze-soika.html