A tu inny przepis dla małych dzieci- delikatne pulpety cielęce gotowane na parze z jarzynką - 200 g mielonego mięsa (indyk lub cielęcina) - 1 marchweka - ½ cukinii - ½ puszki pomidorów krojonych - 100 g makaronu spaghetti ( można zastąpić innym makaronem o niewielkim kształcie) - 1 łyżeczka masła - 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki - Zagotować wodę w garnku do gotowania na parze. Nie wiem czy bardziej chodzi o makaron czy o smak pomidorowy bo oba te składniki w innych daniach też sobie dobrze radzą ale w połączeniu oznaczają zero grymaszenia i minimalną potrzebę jedzeniowych dystraktorów (leci samolocik, zobacz co robi piesek czy a kuku Miffy). - W kolejnym garnku zagotować pomidory i dusić ok 10 minut, dodać ugotowane warzywa i mięso które następnie w sosie trzeba rozdrobnić widelcem. Ale to danie chyba tak też ma w wersji dorosłej – spaghetti bolognese pewnie znalazłoby się gdzieś w top 10 ulubionych dań świata. Na sitko do gotowania ułożyć marchewkę w kupce dość zbitej, żeby nie spadała do wody, obok ułożyć mięso (zostawić miejsce dla cukinii). Z podanych składników wyjdą 3-4 porcje spaghetti – nadwyżkę można zamrozić w porcjach. Zaczynamy od jak do tej pory ulubionego dania Milki – spaghetti w sosie pomidorowym z warzywami.