Jogurtowe z mąki ryżowej i porzeczkami

Ciasta
08.08.2018 8:14
Jogurtowe z mąki ryżowej i porzeczkami

Składniki: – 1 szklanka mąki ryżowej – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 150 ml. jogurtu naturalnego – 1/4 szkl, oleju ( u mnie z pestek winogron ) – 2 łyżki cukru – 1 jajko – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – filiżanka czerwonej porzeczki – garść borówek amerykańskich lub leśnych Przygotowanie: Wszystkie produkty powinny być w temp. pokojowej. Ciasto wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika i piekę w piekarniku bez termoobiegu około 40 minut w temp. 180 – 190 stopni do tak zwanego suchego patyczka. Dno tortownicy o śr.18 cm lub formę prostokątną o wymiarach 10 x 12,5 cm. wykładam papierem do pieczenia. W osobnym naczyniu ubić jajko z cukrem na pianę, dodać jogurt i olej, wszystko wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/jogurtowe-z-maki-ryzowej-i-porzeczkami/