Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Ewa
Przekąski
08.08.2018 7:57
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Tym razem grillowałam bezpośrednio na ruszcie i muszę przyznać, że w ten sposób przygotowane szaszłyki smakowały nam dużo bardziej i w końcu były odpowiednio przyrumienione;) Brzoskwinie kroimy na mniejsze części (mniejsze połówki przekroiłam na pół, a większe na 3 części). zalewy z brzoskwiń łyżka przyprawy do piernika 3 łyżki sosu sojowego sól Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w większą kostkę. Na patyczki nadziewamy wyłącznie mięso kurczaka i kawałki brzoskwiń, ale zapewniam, że takiemu dwuskładnikowemu szaszłykowi niczego nie brakuje. Moja rodzina bardzo je lubi, więc przygotowuję je w sezonie kilka razy (między innymi rarytasami oczywiście;)). Udostępnij Zapisz Sezon grillowy w pełni, dlatego przychodzę do Was z przepisem na mięsno-owocowe szaszłyki. Do tej pory szaszłyki grillowałam na tacce – grillowały się dosyć długo i wychodziły blade/bardziej jakby uduszone. Nadziewamy na patyczki naprzemiennie mięso-brzoskwinia-mięso-brzoskwinia itd.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/08/08/szaszlyki-z-kurczaka-i-brzoskwin/