Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą

Ewelina
Przekąski
06.08.2018 17:17
Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą

Składniki

0,5 kg marchwi

300 g twarogu kanapkowego

4 jajka

kiełbasa krakowska

papryka czerwona

koperek

dwa ząbki czosnku

oliwa

sól

pieprz

Rozmiar blaszki do pieczenia:

24cmx28cm

Przepis

Na patelni podsmażamy dwa ząbki czosnku z dodatkiem oliwy. Następnie dodajemy wcześniej startą na małych oczkach marchewkę. Całość podsmażamy przez kilka minut i doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną marchewkę odstawiamy i czekamy, aż ostygnie.

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #1

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #2

W międzyczasie mieszamy ze sobą serek kanapkowy, pokrojoną paprykę oraz koperek. Całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #3

Do ostudzonej marchewki dodajemy 4 żółtka i dokładnie mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy białka z dodatkiem soli na sztywną pianę. Marchewkę łączymy z ubitą pianą i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #4

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #5

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #6

Całość pieczemy przez około 20 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu roladę wykładamy na bawełnianą ściereczkę i ściągamy papier do pieczenia. Wcześniej przygotowane nadzienie z serka kanapkowego oraz pokrojoną kiełbasę wykładamy na nasz blat z marchwi.

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #7

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #8

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #9

Tak przygotowaną roladę zwijamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Roladę kroimy przed podaniem i gotowe.

Goście będą zachwyceni. Rolada jest pyszna!

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #10

Zdjęcie Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą #11