Potrzebne składniki 1 szklanka ryżu 500 g fasolki szparagowej 1 cała pierś kurczaka (podwójny filet) 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 pomidory obrane ze skóry 1 papryka czerwona żółty ser do posypania 1 jajko 1 szklanka śmietany 18% zioła prowansalskie (majeranek, bazylia, rozmaryn) sól (pieprz) masło do wysmarowania oliwa do smażenia Zapiekanka warstwowa z ryżem i kurczakiem wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem kolejno warstwy: pół ryżu - 1/2 cebuli z papryką i pomidorami - 1/2 fasolki - cały kurczak - 1/2 cebuli - 1/2 fasolki - 1/2 ryżu. Fasolkę obieramy i gotujemy al;dente, kroimy na 2-3 cm kawałki. Kurczaka podsmażamy na oliwie, pokrojonego w paski. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na maśle, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładamy paprykę pokrojoną w krótkie paski i pomidory pokrojone w kawałki. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sposób wykonania Ryż gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie. Łącznie: 1 godz. 20 min. Zapiekanka warstwowa z ryżem i kurczakiem Ta nie jest jakaś wyjątkowa, rzekłbym, że prosta ale w prostocie jest metoda.