Łącznie: 1 godz. Wegańskie ciasto marchewkowe Potrzebne składniki Ciasto: 3 szklanki startej marchewki 150 ml śmietany sojowej 1,5 szklanki cukru 100 ml oleju 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cynamonu Glazura: 100 g twarożku sojowego lub innego roślinnego 60 g margaryny sok z cytryny do smaku 200 g cukru pudru wiórki kokosowe (jak się lubi) Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Wegańskie ciasto marchewkowe wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Wykładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w piekarniku 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wszystkie pozostałe sypkie składniki na ciasto, również łączymy ze sobą i dodajemy stopniowo mieszając do marchewki. Przepis na wegańskie ciasto marchewkowe jest szalenie prosty. Banalne składniki, chwila roboty i mamy pyszne marchewkowe ciasto z cytrynową glazurą. Słodkie jest, to trzeba przyznać ale ciasto ma być takie. Przepis pochodzi ze Szwecji i dostałem go od córki Julii, której pasją jest lepienie w glinie.