Leczo z cukinii na zimę. Bardzo umiwersalny przepis na leczo, które z pewnością wykorzystasz!

Kasia
Przetwory
30.07.2018 9:04
Leczo z cukinii na zimę. Bardzo umiwersalny przepis na leczo, które z pewnością wykorzystasz!

Leczo z cukinii na zimę – składniki: 3 spore cukinie – każda o wadze 1,2-1,5 kg 6 różnokolorowych papryk 1 kg cebuli 3 kg dojrzałych pomidorów 150 ml oleju sól i pieprz do smaku Nie doprawiałam go jakoś bardzo wyraziście, ot, tylko pieprzem i solą, by leczo z cukinii na zimę można było wykorzystać też na inne sposoby i, by można było sobie je doprawić według aktualnej potrzeby. Leczo z cukinii na zimę – jego przygotowanie to idealny sposób, by wykorzystać duże ilości cukinii z ogrodu. Leczo z cukinii na zimę – wykonanie: Cukinie obrać, odrzucić nasiona i miąższ, a twarde części pokroić w kostkę. W tym czasie w dużej patelni podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Kiedy zimą przychodzi dzień, w którym brakuje nam czasu na przygotowanie porządnego posiłku, wystarczy podsmażyć na patelni dobrej jakości kiełbasę, czy mięso i dorzucić to leczo. Zasialiśmy kilka ziarenek w szklarni, w ogrodzie a dodatkowo jak co roku, mój teściowa także ma w swoim ogrodzie cukinie. Leczo z cukinii na zimę wydaje mi się rozwiązaniem idealnym, by spożytkować duże ilości tych owoców. Na blogu jest całkiem sporo przepisów na wykorzystanie cukinii – zobacz tutaj.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2018/07/leczo-z-cukinii-na-zime.html