Sos 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego, winnego lub soki z cytryny 1 łyżka miodu lub cukru 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie: Krok 1 Pęczek rzodkiewek 2-3 łyżki sezamu 2-3 łyżki siekanego szczypiorku Marynata 1/4 szklanki octu ryżowego lub winnego 2 łyżki cukru Poke bowl jest bardzo popularna na Hawajach, można ją kupić w restauracjach jak na stacjach benzynowych. Żeby jeszcze bardziej urozmaicić sałatkę proponujemy zastąpić zwykły ryż ryżem z kalafiora, a wśród dodatków umieścić warzywa zakwaszone na szybko. Poke salad to pełna warzyw misa smakowitości, danie bardzo popularne na Hawajach i na Instagramie:) Wysyp kalafiora na suchą patelnię i praż na dość mocnym ogniu często mieszkając. Wyłóż ryż z kalafiora do szerokiej misy, układaj na nim warzywa i rybę. Na koniec dodaj ocet lub sok z cytryny. Ryż z kalafiora możesz zarobić na patelni. Umyj kalafiora, zetrzyj na tarce o grubych oczkach albo drobno posiekaj. Pokrój na kawałki łososia, warzywa umyj, obierz posiekaj w plastry. Zrób marynatę: wymieszaj ocet z cukrem w osobnych miseczkach zalej marynatą plastry ogórka i kapusty. Składniki: Główka kalafiora 100 g łososia wędzonego lub innej ryby Awokado Garść fasoli szparagowej Garść siekanej czerwonej kapusty