1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia cukinia 1 czerwona papryka ramiro 1 średni bakłażan 15 cm białej części pora 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka bulionu warzywnego lub wody olej do smażenia pęczek natki pietruszki pęczek koperku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól morska pieprz świeżo mielony szczypta cukru trzcinowego 2 łyżki sosu sojowego Warzywa umyłam i osuszyłam a potem obrałam. Filet z kurczaka umyłam, osuszyłam i zalałam sosem sojowym na 5 minut, potem odcedziłam z nadmiaru i usmażyłam na złoty kolor, zdjęłam z patelni. Na patelni wylądował por, smażyłam minutę, dodałam paprykę, smażyłam kolejną minutę, bakłażana smażyłam kolejną minutę, na koniec cukinia i kolejna minuta smażenia. Teraz wlałam bulion, resztę sosu sojowego z marynaty kurczaka, dodałam usmażoną pierś z kurczaka i dusiłam pod przykryciem 5 - 8 minut. Paprykę pokroiłam na kawałki, cukinię wraz ze skórką w ćwierćplastreki, pora w plasterki, bakłażana wraz ze skórką w kostkę. Na koniec doprawiłam do smaku solą, pieprzem, papryką i szczyptą cukru, wymieszałam.