1 bulwa manioku - ok. 500 g 250 g pieczarek 300 g filetu z mintaja sól morska pieprz świeżo mielony 2 łyżki oleju 50 ml mleka pieprz cytrynowy koperek do posypania Najpierw obrałam i pokroiłam w plastry maniok. Maniok już sporo czasu gości w mojej kuchni, warto go zajadać, do zajadania ryb chyba nikogo zaganiać nie trzeba a pieczarki znalazły się o właściwym czasie, we właściwym miejscu. Pieczarki oczyściłam, przekroiłam na ćwiartki i podsmażyłam na rozgrzanym oleju, posoliłam, oprószyłam pierzem. Podałam rybę na pure z manioku, z pieczarkami, posypaną koperkiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.mojemaleczarowanie.pl/2018/07/mintaj-i-pieczarki-na-pure-z-manioku.html