Składniki (5-6 porcji): - 1 opakowanie (200 g) śmietany Polskiej 18% bez laktozy Mlekovita - 1 opakowanie (350 g) jogurtu Polskiego naturalnego bez laktozy Mlekovita - 3 łyżki ksylitolu - 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady bez cukru - 1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii - świeżo zmielona kawa i potłuczone orzechy laskowe do dekoracji Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, pozostawić do lekkiego wystudzenia. Bardzo proste w wykonaniu (a zarazem bardzo smaczne) mini desery jogurtowo-kawowe, które świetnie sprawdzą się w momencie, kiedy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego. Daleko im do ciężkiego, mocno czekoladowego brownie - mają za to w sobie coś, co sprawia, że po jednej porcji ma się ochotę na więcej :). Śmietanę, jogurt i ksylitol zmiksować na jednolitą masę, rozdzielić na dwie miski (każda część po ok. 300 g).