Zapiekane jajko w bułce

Ewelina
Śniadania
26.05.2014 11:59
Zapiekane jajko w bułce

Przepis

Składniki:

- 1 bułka

- 1 jajko (najlepiej rozmiar M)

- plasterek wędliny (u mnie drobiowa)

- plasterek pomidora

- szczypiorek

- szczypta startej mozzarelli

- sól, pieprz

Z bułki odciąć "czubek" i wydrążyć środek. Włożyć plasterek wędliny, pomidora, wbić jajko, posypać solą, pieprzem, szczypiorkiem oraz serem mozzarella. Bułki ułożyć na blaszce do pieczenia i piec przez około 15-20 min w temperaturze 200 stopni. Po 15 minutach żółtko będzie płynne, a po 20 lekko ścięte. Chociaż dokładny czas pieczenia zależy w dużej mierze od piekarnika, więc najlepiej zaglądać do jakiś czas czy jajko ma odpowiednią formę. Smacznego!