Składniki 3 bułki kajzerki lekko czerstwe 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 5 ogórków kiszonych 3 średnie pomidory 1 łyżka masła 300 g żółtego sera w plasterkach 400 g śmietany (dałam 18%) 5 łyżek ketchupu 3 łyżki oleju sól pieprz słodka papryka Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Na patelnię wlać olej i zeszklić na nim cebulę pokrojoną w kostkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż sos zgęstnieje, a góra będzie rumiana. Bułki rozkroić na połowę i ułożyć je na dnie naczynia. Przełożyć je na ułożone w naczyniu kajzerki. Wszystko przykrywamy plastrami sera, warstwę pomidorów pokrojonych w plastry. Na sam wierzch ułożyć plastry sera.