800 g wieprzowego mięsa bez kości - schabu pasta masala vindaloo wg. smaku 4 łyżki oleju słonecznikowego 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżka pasty pomidorowej 3 - 4 duże ziemniaki szczypta cukru trzcinowego sól do smaku 1 pęczek natki kolendry Ziemniaki obrałam i pokroiłam w taka samą kostkę jak mięso, włożyłam do garnka z mięsem, posoliłam, dodałam szczyptę cukru i gotowałam jeszcze 20 minut aż ziemniaki zmiękły. Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w kostkę, dodałam je na patelnię do cebulki, smażyłam 5 minut od czasu do czasu mieszałam. Uroki kwietnia 2018 Wczoraj pisałam jak wykonać pastę Masala Vindaloo a dziś na obiad pyszne mięso do którego zrobienia potrzeba właśnie tej pasty. Teraz dodałam pastę pomidorową i podlałam 3/4 szklanki wody, dusiłam na maleńkim ogniu aż mięso było miękkie - 45 minut.