Babeczki serowe z chleba tostowego

Przekąski
17.07.2018 22:43
Babeczki serowe z chleba tostowego

Jakiś czas temu biegając po stronach rzuciło mi się w oczy zdjęcie podobnych babeczek, jednak były one z zupełnie innym farszem na podstawie masy jajecznej. Robiłam je już 3 razy – najpierw wszystko na oko, później powoli, z ważeniem składników, by móc podzielić się z Wami przepisem. Te babeczki jeszcze długo chodziły mi po głowie, więc postanowiłam pokombinować, ale z zupełnie innym nadzieniem – z przepysznym sosem beszamelowym. Do ciepłego sosu beszamelowego dodaj pokrojoną wcześniej szynkę i ser żółty (zostaw odrobinę sera na posypanie babeczek z wierzchu). Wykonanie: Szynkę pokrój w kostkę, ser żółty zetrzyj na tarce na małych oczkach. Dodaj do niego mąkę, dobrze wymieszaj na jednolitą konsystencję nie zdejmując go z ognia. W smaku bardzo przyjemne, z mocno wyczuwalnym smakiem sera. Następnie za pomocą szklanki wykrój z chleba koła (resztki możesz wykorzystać np. do zrobienia bułki tartej). Są dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojewlasne.pl/2018/07/16/babeczki-serowe-z-chleba-tostowego/