WRAPY Z INDYKIEM, RUKOLĄ, POMIDOREM I OLIWKĄ

Beata
Przekąski
16.07.2018 15:53
WRAPY Z INDYKIEM, RUKOLĄ, POMIDOREM I OLIWKĄ

Polecam i życzę Wam miłego piątku :-) Składniki: - 2 opakowania tortilli (u mnie 2 x po 5 szt.) - około 500 g filetu z indyka - świeża rukola - suszone pomidory - zielone oliwki - kurkuma - słodka papryka - olej z suszonych pomidorów - sól - pieprz 1. Indyka kroimy w paski. U mnie tym razem indyka zamarynowany w oliwie z kurkumą, słodką papryką , oprócz indyka jest rukola, suszone pomidory i zielone oliwki. Do miseczki dajemy trochę oleju z suszonych pomidorów, kurkumę i słodką paprykę, sól i pieprz, mieszamy i dodajemy pokrojonego indyka, mieszamy, żeby każdy kawałek był zamoczony w marynacie. 2. W międzyczasie kroimy w paski pomidory, oliwki na połówki, myjemy rukolę. 3. Indyka smażymy na patelni (nie musimy dodawać już tłuszczu, bo wystarczy ten z marynaty), studzimy. 4. Na tortilli rozkładamy najpierw rukolę, potem indyka, pomidory i oliwki. Wrapy, na pewno lubicie, są idealne na przekąskę imprezową i nie tylko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2018/06/wrapy-z-indykiem-rukola-pomidorem-i.html