CIASTECZKA A'LA PIEGUSKI

Beata
Ciasta
06.03.2020 11:55
CIASTECZKA A'LA PIEGUSKI

Składniki na około 12 sztuk: - 100 g masła temp pokojowa - 50 g cukru trzcinowego - 1 jajko L - 200 g mąki pszennej typ 450 - 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej - 50 g kropelki/groszki czekoladowe - 50 g białej czekolady 1. Przepis znalazłam tutaj (klik), trochę zmodyfikowałam, użyłam dużych kropelek czekoladowych, można dać małe, albo pokroić trzy rodzaje czekolady w kostkę i też będzie :-) 3. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni (termoobieg), z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy dłonią. Na końcu dodajemy pokrojoną w mniejsze kawałki czekoladę i groszki, mieszamy drewnianą łyżką. Zrobiłam podwójną porcję w sobotę, a w niedzielę ciasteczek już nie było. 2. Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną i dodajemy do reszty, miksujemy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2020/03/ciasteczka-ala-pieguski.html