tylko czego? 300 g makaronu kokardki 1 brokuł 1 cukinia 2-3 marchewki 1 puszka groszku 1 puszka filetów anchois 4 łyżki śmietany 30% (wykorzystałam 1/2 szklanki) 1 serek topiony śmietankowy sól, pieprz 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki (u mnie zabrakło) Prawda jest taka, że jak dla mnie to kolejny przykład na danie, które jest mi w zasadzie obojętne – ani mi smakowało, ani nie smakowało. W rondelku, na małym ogniu, podgrzewamy śmietanę wraz z serkiem pokrojonym na mniejsze części. Fileciki anchois osączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki, łączymy z sałatką. Makaron, do tego warzywa ugotowane na parze oraz sos śmietanowy z dodatkiem topionego serka … Do makaronu dodajemy ugotowane na parze warzywa oraz osączony z zalewy groszek. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na al dente. Cukinię wraz ze skórką kroimy na ćwiartki. Udostępnij Zapisz Niezwykle proste danie, które może uchodzić za sałatkę, samodzielne danie, czy dodatek do dań mięsnych.