▪ 2 szklanki mąki orkiszowej▪ 1 szklanka mleka*▪ pół kostki masła*▪ 3 jajka* + pół szklanki słodzika/cukru▪ 4 łyżki kakao▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia▪ 3 jabłka + cynamon*składniki muszą być w temperaturze pokojowej1. Wedle uznania możecie na wierzch dać polewę czekoladową, ja tym razem postawiłam na zwykły cukier puder (zmielony słodzik). 3. Masę przekładamy do formy (22) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko i na koniec kakao. Zapraszam również na inne przepyszne przepisy na czekoladowe ciasta: 2. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i posypujemy cynamonem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2019/10/murzynek-z-jabkami.html