Cevapcici – bałkańskie kotleciki na grill

Karol
Obiad
14.07.2018 10:19
Cevapcici – bałkańskie kotleciki na grill

Cevapcici wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. pieczemy na początku na tacce, najlepiej nabite na patyczki, a następnie bezpośrednio na ruszcie. Najlepiej to robić na folii i kroić razem z nią przenosić na niej na patelnie i zdejmować folię. lub tworzymy z mięsa prostokątny, wysoki na 2 cm placek i kroimy nożem w paski po 2 cm. Robiliśmy to danie ostatnio przy okazji grilla z przyjaciółmi – znikały bardzo szybko i smakowały więc wypróbowane na żywych organizmach w próbie zbiorowej. Smażymy na oliwie, często obracając lub jeśli chcemy to danie zrobić na grillu, Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kotleciki są lekko ostre i podajemy je z plackami pita lub ziemniakami najlepiej pieczonymi, koniecznie z sosem tzatziki lub ajwarem. Łącznie: 40 min. Cevapcici Potrzebne składniki 500 g dobrej wołowiny mielonej 5 łyżek wody mineralnej gazowanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki płaskie przyprawy do Cevapcici sól oliwa Sposób wykonania Cebulę siekamy bardzo drobno, czosnek przeciskamy przez praskę. Jeśli nie uda Wam się kupić przyprawy to można zrobić ją samemu z papryki ostrej i słodkiej, suszonej natki pietruszki, oregano i pieprzu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/cevapcici-balkanskie-kotleciki-na-grill/