Gulasz z karkówką i cukinią

Malgorzata
Obiad
13.07.2018 10:25
Gulasz z karkówką i cukinią

English version Pork and zucchini stew (4 servings) Ingredients: 600 g pork neck cut into bite size pieces 1 small zucchini, diced 250 g mushrooms, quartered 100 g green beans, trimmed and cut into 2 cm pieces 1 onion, diced 2 large cloves of garlic, finely chopped 2 tablespoons tomato paste 200 ml of tomato passata 1 cup of chicken stock 1 dried bay leaf 2-3 grains of all spice berries 1/2 a teaspoon of dried thyme, marjoram, rosemary and ground paprika sugar, salt and pepper to taste Preparation: Heat a large and deep pan over high heat, add pork and cook until browned and transfer to a plate. Składniki: 600 g karkówki wieprzowej pokrojonej w grubą kostkę 1 mała cukinia pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 100 g fasolki szparagowej, pokrojonej na 2 cm kawałki 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 ml passaty pomidorowej 1 szklanka bulionu drobiowego 1 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego po 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, majeranku, rozmarynu i słodkiej papryki cukier, sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na dużym ogniu, na odrobinie oleju obsmaż mięso z każdej strony do zarumienienia i przełóż na talerz. Pyszny gulasz z karkówką i cukinią, z dodatkiem pieczarek i fasolki szparagowej zapewni nasycenie na bardzo długo. Dodaj bulion, passatę, liść laurowy i wszystkie przyprawy, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Na koniec dodaj koncentrat, gotuj jeszcze przez chwilę i dopraw cukrem, solą i pieprzem do smaku i podawaj! Smacznego! Add stock, passata, bay leaf and the rest of spices, mix and cook on low heat for 40 minutes.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/gulasz-z-karkowka-i-cukinia-pork-and-zucchini-stew/