KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI I KREMEM CYTRYNOWYM

Ciasta
13.07.2018 7:47
KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI I KREMEM CYTRYNOWYM

Świetne połączenie smaków, idealne na letni deser Author: Cooking for Emily Ingredients Ciasto 230 g mąki 70 g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru 200 g masła 1 żółtko Krem: 2 łyżki śmietany 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru sok z całej cytryny i skórka z połowy cytryny 4 jajka poza tym 1 szklanka jagód 2 łyżki miodu ( albo cukru) Zatem pieczcie i korzystajcie:) 5.0 from 3 reviews Kruche ciasto z jagodami i kremem cytrynowm Drukuj Prep time 30 min Cook time 40 min Total time 1 godzina 10 min Kruche, kokosowe ciasto z jagodami zapieczonymi w cytrynowym kremie. Teraz do lasu chodzę rzadziej, a właściwie po naszej zeszłorocznej wizycie (podczas której powstały zdjęcia do tego postu o koktajlach z jagodami ) z której przyniosłam dwa kleszcze w dość niewygodnych do wyciągnięcia miejscach ( co finalnie skończyło się wizytą u chirurga) raczej staram się unikać zbyt długiego przebywania w lesie. Na urodziny Emilki wymyśliłam kokosowe, kruche ciasto z jagodami zapieczonymi w cytrynowym kremie i tak mi to połączenie smaków posmakowało, że postanowiłam powtórzyć w ostatni weekend i zrobić zdjęcia na bloga, bo przepis i te smaki są warte, żeby się nimi podzielić. W tym czasie przygotować krem - mascarpone zmiksować z cukrem i śmietaną na gładką masę, dodać jajka, sok i skórkę z cytryny i dalej miksować aż powstanie jednolita masa. Mąkę zmieszać z wiórkami kokosowymi i cukrem, dodać masło pokrojone w kostkę i wyrobić w palcach na kruszonkę, dodać żółtko i wyrobić ciasto. Zatem w tym roku nie wybrałam się do lasu po jagody, ale ciasta z jagodami nie mogłam sobie odmówić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2018/07/kruche-ciasto-z-jagodami-i-kremem-cytrynowm/