Ekspresowy suflet czekoladowy

Desery

10.07.2018 12:07

Ekspresowy suflet czekoladowy

Składniki (5 kokilek o średnicy 7 cm mierząc od dołu/ 8,5 cm od góry): 150 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao) 150 g masła 3 jajka (wielkość L) 150 g cukru trzcinowego 60 g mąki pszennej Czekoladę roztopić z masłem w rondelku na niewielkim ogniu, często mieszając. Czekoladowy suflet to idealna opcja na zaspokojenie chęci na pyszny deser, a ze względu na błyskawiczny czas przygotowania super sprawdza się również podczas wizyty gości. Najlepiej smakuje na ciepło, można podawać z lodami, bitą śmietaną, musem lub całymi owocami, choć dla mnie ta chrupiąca skorupka i płynne czekoladowe wnętrze nie potrzebują już żadnych dodatków : ) Jajka z cukrem ubić mikserem na jasną puszystą masę. Przelać do kokilek i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C (termoobieg) przez 15 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/ekspresowy-suflet-czekoladowy/