Składniki (12 sztuk): 2 szklanki mąki migdałowej (lub zmielonych migdałów) 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli morskiej 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan/rodzynek/kawałków gorzkiej czekolady 1/2 szklanki miodu lub syropu klonowego 3 jajka (wielkość L) 6 łyżek roztopionego masła (ew. oleju kokosowego) 1 szklanka jabłka startego na tarce (ok. 1 i 1/2 jabłka) Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C (termoobieg) przez ok. 25-30 minut do suchego patyczka, z wierzchu babeczki powinny ładnie się zarumienić. 1 szklanka marchewki obranej i startej na tarce (ok. 3 marchewek) Proste i szybkie do przygotowania, bardzo pożywne, więc sprawdzą się również jako potreningowa przekąska : ) Mąkę migdałową, płatki owsiane, cynamon, sodę oczyszczoną, sól, orzechy i czekoladę wymieszać. W oddzielnym naczyniu wymieszać miód, jajka i roztopione masło.