Domowe lody malinowe – Składniki: 660 ml śmietanki kremówki 36% 1 szklanka cukru (ok. 220g) 500g świeżych malin (lub mrożonych) + kilka malin do ozdoby Domowe lody malinowe – Wykonanie: Maliny wrzucić do garnka, dodać cukier. Polecam również moje inne przepisy na chłodne desery: lody bananowe, lody kajmakowe 2-składnikowe oraz lody Kinder Bueno. Polecam również moje inne przepisy na chłodne desery: lody bananowe, lody kajmakowe 2-składnikowe oraz lody Kinder Bueno. Następnie tak przygotowaną mieszankę przelać do pozostałej ubitej śmietany, dodać kilka całych malin i wymieszać (mikserem na niskich obrotach lub po prostu łyżką), tylko do czasu połączenia się składników. Domowe lody malinowe – pyszne i kremowe lody malinowe – z tylko 3 składników. Przelać masę do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na kilka godzin (najlepiej na całą noc), by lody całkowicie stężały. Gotować na bardzo małej mocy palnika do czasu aż cukier się rozpuści, a owoce całkowicie rozpadną (co jakiś czas przemieszać, by cukier się nie przypalił).