TARTA Z BORÓWKAMI NA SPODZIE Z ORZECHÓW

Agnieszka
Ciasta
08.07.2018 7:56
TARTA Z BORÓWKAMI NA SPODZIE Z ORZECHÓW

Tu uwaga: jeśli mleko w puszce jest zmieszane, biała część jest zmieszana z wodą, ubij całość, a ubite mleczko odstaw do lodówki na godznę. Śmietana z mleka kokosowego Tartę możecie zrobić na poczekaniu, czyli zmiksować orzechy, wyłożyć spód a na nim nadzienie z gęstego jogurtu greckiego i owoców. Nie wstrząsaj puszką, żeby nie wymieszać mleczka z wodą, która zbiera się na dole. Kiedy mleko zagęści się dodaj miód – według uznania, my dodaliśmy 2 łyżki – oraz sok z limonki. Spód nie jest zrobiony z pokruszonych, pełnych cukru herbatników, na dodatek sklejonych masłem. Po wylaniu na orzechowy spód nie będzie dało się ładnie pokroić, bo się rozleje. Generalnie polecamy ten serwis, bo jest w nim milion przepisów na ciasta bez pieczenia. Przepis jest wzorowany na recepturze z tasty.co, której jednak nie możemy odszukać. Ze wszystkich serników robionych na zimno i ciast bez pieczenia, to jest najzdrowsze i najlepsze. Następnie wlej do migdałów 3 łyżki miodu i wmieszaj w niego suche składniki, tak by powstała lepiąca się masa. Słabszy mikser nie zmiele tak dokładnie orzechów, ale wystarczy żeby w mielonce nie było dużych kawałków. Jeśli, jak w przepisie, chcecie mieć nadzienie kokosowe to tartę przed pokrojeniem trzeba będzie lekko zamrozić. Tarta z borówkami – bez pieczenia, bez grama cukru i tłuszczu. Za to z migdałami i orzechami na spodzie I kokosowo-limonkowym aromatem. Wierzch Puszka mleka kokosowego 2 łyżki miodu Sok z całej limonki Na dnie misy uzbiera się woda, którą będziesz mógł odlać. Krok 3 Wylej mleko na orzechowy spod do tarty. Tu w roli ciasta występują drobno zmielone migdały, a spoiwem jest miód. Ubite mleko kokosowe ma konsystencję lekkiej pianki, świetnie smakuje i może być super dodatkiem do deserów owocowych, czy granoli. Składniki: Spód 150 g migdałów 3 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu Kilka suszonych daktyli

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/tarta-z-borowkami-na-spodzie-z-orzechow/