Makaron z groszku z brokułem i cukinią

Małgorzata
Obiad
06.07.2018 18:47
Makaron z groszku z brokułem i cukinią

Makaron z groszku z brokułem i cukinią Dzisiaj mam dla Was przepis z wykorzystaniem makaronu z zielonego groszku, który od jakiegoś czasu można kupić w B., ale jest też dostępny w innych sklepach. Makaron zrobiony z mąki ze strączków ma 20-25% białka i około 10% błonnika, ale czasami takie makarony zrobione są z czystej skrobi (np. z grochu) i zawierają prawie same węglowodany. Bp makaron z zielonego groszku to bardzo fajny produkt i warto go włączyć do swojego menu ?. Składniki: - makaron z zielonego groszku - brokuł - cukinia - pomidory / pomidorki koktajlowe - pestki dyni - sól - olej rzepakowy Wykonanie: Ja połączyłam makaron z groszku z brokułem i cukinią, podałam z pomidorkami koktajlowymi i posypałam prażonymi pestkami dyni. - Można jeść na ciepło – wymieszać gorący makaron z brokułem, cukinią i pomidorkami (które także można podgrzać) i posypać pestkami albo na zimno – wymieszać składniki po wystudzeniu. Dlatego radzę gotować ja na naprawdę niewielkim ogniu, mają tylko delikatnie pyrkotać, lepiej je gotować minimalnie krócej niż czas podany na opakowaniu i pod koniec gotowania sprawdzać, czy aby już nie są gotowe. Odpowiednie ugotowanie makaronu z groszku czy z innych roślin strączkowych jest trochę wyzwaniem, bo łatwo je rozgotować do konsystencji paćki ?. Makarony z roślin strączkowych są bogate w białko, więc potrawy z nimi tworzą zbilansowany posiłek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malgorzatarusek.pl/makaron-z-groszku-z-brokulem-i-cukinia/