Roladki z grillowanego bakłażana

Judyta
Przekąski
07.07.2018 12:02
Roladki z grillowanego bakłażana

Lista zakupów: - Jeden lub dwa średnie bakłażany - Ser z niebieską pleśnią - Kilka jajek - Szczypiorek - Majonez - Sól i pieprz do smaku Wykonanie: - Bakłażana umyj pokrój w cienkie, podłużne plastry (najlepiej na szatkownicy) - Plastry bakłażana posól i zostaw aby puścił sok, który następnie odlejesz żeby bakłażan nie był gorzki - Jajka ugotuj na twardo odstaw do ostudzenia - Bakłażana lekko zgrilluj tak by był miękki (możesz też podsmażyć go na prawie suchej patelni). - Rozdrobione jajka, posiekany szczypiorek, majonez, sól i pieprz wymieszaj tak by powstała pasta - Nakładaj na bakłażany pastę i niewielką ilość pokruszonego sera pleśniowego. Szczerze mówiąc nigdy nie robiłam bakłażana w żadnej postaci, tym bardziej zaciekawiła mnie przystawka podana podczas grilla w domu moich przyjaciół. Roladki z grillowanego bakłażana mogą stać się świetnym urozmaiceniem menu na naszym barbecue. Bardzo mi zasmakowała, więc poprosiłam o przepis, którym dzisiaj się z Wami dzielę. Dlatego po rybkach i sałatce nadszedł czas na grillowane warzywko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://myslipotarganej.pl/roladki-z-grillowanego-baklazana/